Novost Runske vojne (nov tip zaključka sveta)

Motorka

Community Manager
Reaction score
4
Začelo se je šepetaje med starešinami, kmalu se je govorica razširila preko polj in vasi skozi celo deželo.
Nekateri ji niso dali veliko pozornosti, drugi so rekli, da gre za pravljico, vsi pa so o njej govorili v dolgih nočeh ob kresovih.

Ko pa je prišla vojna, je ljudska pravljica postala svetilnik upanja
V obupu so se šepetanja prevesila v vse glasnejše vzdihe.

Na posvet so prišli učenjaki, za namig so opazovali zvezde
potem pa so razposlali sle, da najdejo dolgo izgubljeni vir moči.

Tako pravi legenda


runestone_header.png


Dragi bojevniki,

Danes vam bomo predstavili nov tip zaključevanja igre, ki se imenuje Runske vojne. Ta tip sveta se bo vrtel okrog zasedanja specifičnih točk na karti, ter njihovo držanje, do zmage.

Svetovi bodo podobni, kot ti, ki jih že poznate, tako, da se veliko ne bo spremenilo. Enake strategije bodo še vedno delovale. Na koncu pa pride še zanimiv obrat.

Na določeni točki se bodo po karti pojavile mistične runske vasi, ki bodo čakale, da jih osvojite. Osvajanje teh vasi bo ključno pri zmagi. Vendar ne bo tako preprosto, kot se sliši! Premagati boste morali več izzivov.

Prvi bo ta, da boste morali premagati bojevnike, ki branijo te vasi; antični kult, ki je zaprisežen varovati runske kamne!
Drug izziv bo ta, da vas zadržite. Ker runski kamni oslabijo vojake v bližini, bo varovanje teh vasi zelo otežene, za to boste potrebovali veliko zaveznikov.
Tretji izziv, pa bo, da osvojite in zadržite dovolj vasi, da dokažete svojo premoč! Pleme bo moralo zasesti ne le določeno število vasi, temveč tudi 60% runskih vasi na vsakem kontinentu.

Pleme, ki bo uspelo obdržati 60% runskih vasi na vsakem kontinentu za 14 dni, bo prejelo moč runskih kamnov in zmagalo svet!

Da vam bolje predstavimo idejo runskih svetovih smo jo razdelili na tri faze.


Pripravljalna faza
Na začetku je igra enaka, kot do sedaj. Gradiš vasi, uriš vojsko in se boriš ter širiš. Potem pa se pojavijo runske vasi!

Osvajalna faza
Ko se pojavijo runske vasi se igra spremeni. Sedaj morajo plemena zasesti runske vasi po vseh kontinentih. Modri poglavarji so se na to pripravili že prej. Manjša plemena bodo imela sedaj boljše možnosti, da ob pravem času napadejo in branilcem odvzamejo kakšno ključno runsko vas.

Na začetku je fokus na osvajanju runskih vasi, s časom pa se bo moralo pleme osredotočiti na obrambo teh vasi. Ker enote ob runskih kamnih postanejo šibke (-60% obrambnih sposobnosti), bo držanje teh vasi veliko težje, kot njihovo osvajanje. Nujno bo, da spremljate vojaške premike sovražnikov in obrambo pravilno razporedite. Potrebno bo veliko obrambne vojske za obrambo runskih vasi.


Obrambna faza
Po tem, ko pleme uspe osvojiti vse runske vasi se bo pričelo odštevanje. Ko se to konča je svet osvojen! V tej fazi se bo moralo pleme odločiti ali želi kontrolirate že osvojene runske vasi ali pa se še širiti in s tem povečati tveganje. Druga plemena pa pri tem lahko uporabijo nove strategije. najbolj očitna bo odvzem runskih vasi od prevladujočega plemena. Možnosti pa je še več. Na primer napad na centre za urjenje sovražnikove obrambe, da prekinejo oskrbovanje runskih vasi. Odločitev je vaša!

Pridružitev Runskim vojnam je preprosto, nov svet se bo pričel kmalu, in predregistracija je že odprta!

Povejte nam svoje mnenje o opisanih novostih in uživajte v runskih vojnah.

Ekipa VP
 
Top