Zavzemanje vasi Vodič !

mojamama

New Member
Reaction score
0
Torej predstavil vam bom vodič za noblanje. Vodič je primeren za vse začetnike in malce bolj izkušene. Torej bi kar začel.
Katero vas naj zavzamem?
To je kar težka odločitev. Če si napadalni igralec, ni problem,saj moraš le spucat igralca tam blizu, če si obramba in imaš pleme,ki ti stoji ob strani tudi ni problem, problem pa je ko ni obramni igralec brez plemena. V takem primeru ti ne preostane drugega,kot neki slab igralec tam blizu.NE ZAVZEMATI BARBARK!! Rajše zavzameš igralca s 400 točkami,kot barbarko s 1000.
Zakaj naj ne zavzemam barbark?
Odgovor je preprost:barbarke se slabo razvijajo. Nič ti ne pomaga vas ki ima mestno na 15 surovinska polja(drvarska koča,glinokop in rudnik železa) na 5. Zavzami barbarko s 3500 ali več točkami.
Kako zavzeti vas?
Vas zavzameš s plemičem,ki zbija lojalnost 20-35. Plemič je enota,ki zahteva plemiški dvor. Plemiški dvor pa zahteva mestno hišo na 20 kovačijo na 20 in tržnico na 10. To ne pomeni, da morš takoj samo to gor bildat ampak tudi vojsko in surovinska polja.
Kaj je lojalnost?
Lojalnost lahko zbije le plemič. Na začetku je lojalnost 100. Kot sem že omenil plemič zbije lojalnost za 20-35. Ko je lojalnost 0 ali manj je vas zavzeta in je tvoja. Plemič izgine, ostala vojska pa je kot okrepitve v zavzeti vasi. Vojska, ki jo je tvoj sovražnik imel prej v vasi izgine. Ko zavzameš je lojalnost 25.
Re-noblanje
To je, da ko je vas zavzeta ti nekdo pošlje plemiča in ti jo zavzame nazaj-renobla. Zato vedno ko zavzameš vas morš met pleme, ki ti pol pošle enote not. Enako lahko narediš tudi ti.
Nomble-train
Nomble-train je najlažji možni način, kako zavzeti vas. Sestavljajo ga:
-1.napad(napad s vso napadalno vojsko),
-2.napad(50-100 lahkih in 1 plemič)
3.,4. In 5. Napad so enaki prvemu in naj bo največ 3 sekunde presledka pol povem zakaj. Nomble train je dolgotrajen postopek zato ga ne delat v prvi vasi. Delajte ga, ko ima nasprotnik napadalno vojsko in jo umika.
Snipanje
No to pa je razlog zakaj naj bodo napadi poslani tako natančno. Nasprotnik lahko namreč pošlje okrepitve v vas po prvem napadu kar pomeni, da vam ubije 4 plemiče. Če ste natančni, je to bistveno težje.
Kako pošljem nomble train?
Odgobor je preprost: najprej pošljete napade s plemiči. To naredite tako, da naredite 4 zavihke na kompi in nato samo klikate vredu. Nato ujamete pravi cajt in napadete še s sekirami
KONEC
Upam, da ste se kaj naučili in da imate zdaj kaj beč izkušen z noblanjem:plemic: