Intervju Ninja|KOH [Si1]

DeletedUser

Guest
Interju sem opravil še z ninjo, sicer bo dolgo ampak vsekakor zanimivo branje.

Intervju:
[SPOIL]Grega[Flaniger]: Tu sem z ninjo, vodjo KOHa na Si1 ter članom TEAMa na Si3

ninja: pozdrav

Grega[Flaniger]: Torej, prvo me zanima, kaj je privedlo do odločitve za vstop v KOH in ne TMP, poleg oddaljenosti TMP-ja?

ninja: Občutek, da so dobri borci in da imajo radi bitke, ne pa 'simcity' način igre.

Grega[Flaniger]: Pa si imel že ob vstopu namen enkrat prevzeti vodenje plemena ali je do tega prišlo povsem naključno?

ninja: Ne. Na slovenski strežnik sem se prijavil bolj za hec, zato tudi takšno uporabniško ime. Potem pa je iz heca nastalo nekaj več, imel sem kolege iz resničnega sveta in skupaj smo malo 'klikali' in se zabavali.
ninja: Ambicij za vodenje nisem imel, ker sem v tistem času igral še na .net serverju in vodil pleme, ki je bilo na drugem mestu na celem svetu. V to me je prisililo dejstvo, da je bivši vodja odnehal zaradi nesoglasij. Bilo je veliko heca in malo tudi nagajanja drug drugim. V tistem času sem s1 uradno poimenoval 'peskovnik'.

Grega[Flaniger]: Bi slovenske svetove še vedno imenoval peskovnik ali misliš, da se je kaj že spremenilo (na bolje)?

ninja: Za poimenovanje 'peskovnik' ni kriv organizator ali server kot tak. To je zaradi napada noobov, ki so množično testirali slovensko verzijo. To je lepo, koristno, vendar slovenska imena so mi dolgo delala težave, kajti lokostrelec na konju ali bojevnik s sekiro nekako ni šlo v uho. V tem času so se igralci naučili in veliko aktivnih in dobrih igralcev sedaj igra s1. Peskovnik je prerastel v resno, veliko igrišče.

Grega[Flaniger]: KOH je z prihodom v vojno proti VILIN/TLAELF povzročil propad slednjega. Vodstvo poraženega plemena daje zasluge predvsem KOHu, kako pa bi kaj ocenil sodelovanje TMPja ter AI F.?

ninja: Sodelovanje verjetno obstaja, podrobnosti ne morem razkriti. Bo pokazala prihodnost, kakšen odnos je med njima.

Grega[Flaniger]: Kaj pa kaj potencialne nove tarče? Slišati je bilo namreč govorice o vojni z NSA F.?

ninja: NSA se žal ne držijo dogovorov, posamezniki izzivajo in se muzajo, kako nam pobirajo posamezne farme. Imajo občutek, da so varni, močni in da lahko premagajo KOH. Danes so dovoljenje sanje, jutri je nov dan (citat).

Grega[Flaniger]: Bo poleg te vojne morda odprta še kakšna fronta ali se boste držali načela, da je ena fronta naenkrat dovolj?

ninja: Odvisno od situacije in navdiha. Mi ponavadi ne iščemo vojn. Smo prijazni in miroljubni, samo prostora nam manjka, pa gremo malo pogledat naokoli. Začetki v K45 so bili bolj hec, nato pa se je pleme povezal z vilini, ki so nato v vojno potegnili še TLA. Ostalo je pa tako jasno. Slaba dva meseca smo se počasi borili za K45, ne samo, veliko je pomagala AI-IV in predvsem TMP na jugu, ki pa je imel hkrati velike težave s KaraK. Vendar pomembni so igralci, njihova aktivnost in predanost plemenu. Težko bi se zbrala boljša ekipa, kot smo v KOH. Vsak ve, kaj mora delat in to dela predano, z užitkom. Ni prepirov, nasprotij in nevoščljivosti. Pomoč je samoumevna. Ni vprašanj. Vsak ima kakšno posebno odliko, smo kot izurjena rimska legija. Disciplinirani, kruti, neusmiljeni in dobri po srcu. :)

Grega[Flaniger]: Torej bi KOH dal na 1. mesto po kvaliteti plemen na Si1? Kaj pa 2. in 3.?

ninja: Ne. Prvi so TMP, drugi Karak (verjetno). EoW ne poznam. Nismo prvi. Smo pa pleme, ki meni najbolj odgovarja. Vzdušje je tisto, ki prevaga. Verjetno je še kakšno manjše pleme, kjer so tudo odlični, samo niso tako izpostavljeni in jih ne poznam. Nekateri posamezniki so zelo dobri, odlični igralci. Sam še nisem imel pravih izzivov, ker sem bil preveč oddaljen.Razen na začetku, ko sem imel eno vas in manj kot 1k točk. Takrat je bil adrenalin. Ko sem napadal samo večje igralce in jih spreminjal v farmne in nato prevzemal. Tisto je bil pravi izziv. Pa ko me je getto pleme hotel izbrisat, pa so me dva tri dni fejkal na začetku igre...Takrat sem potem spoznal prve današnje soborce. Torej, na prvo mesto postavljam TMP, drugi so Karak.

Grega[Flaniger]: Karak 2.? Torej se ne strinjaš z menjem, da bi morali plemenom prepovedati imeti akademijo/-e?

ninja: Ne bi tega prepovedal, ker lahko ustanovijo različna plemena in sodelujejo, v resnici pa nihče ne ve, da so eni akademijo drugim. Po drugi strani pa ne vem, zakaj bi rabili akademije. Če je lahko do 100 članov v plemenu, potem ne rabimo akademij. Ker več kot 50 članov ni učinkovito. Optimum je 20-30 res aktivnih, kar je v praksi težko doseči. Bi pa prepovedal kaj drugega...a to je druga tema.

Grega[Flaniger]: Kaj bi prepovedal?

ninja: V nastavitvah, da razmerje 20:1, ker potem 60 dni ne moremo napadat malih igralcev, pa takoj na začetku so kaznovani tisti, ki se hitro razvijajo. Na s3 npr. ne morem farmat igralcev, ki imajo manj kot 70 toćk. Prej sem jih skatapultiral, in če niso odnehali, imajo do sredine maja prosto pot, da se razvijejo in zgradijo defenzivo. Potem pa bom kuril napadalno vojsko, da uničim vas, ki je bila 10 dni že moja farma. Pa sploh ne gradim rudnikov, da nimam preveč točk. Druga stvar, ki bo jo prepovedal so barbarske vasi. Rast barbarov bi omejil na 500 pik na vseh svetovih. Potem pa naj pobirajo barbare.

Grega[Flaniger]: No, pa da se vrneva na dogajanje na Si1
Grega[Flaniger]: Vaši novi člani(bivši TLAELFovci) naj bi bili na udaru KaraK-a. Bo tudi proti njim sprožena kakšna vojna?

ninja: Če nekdo napade člana KOH, ne more ravno iti mirno v kino ali v posteljo. Vsaj čuvaja računa potrebuje. Kakšen bo obseg vojne v nadaljevanju še ni jasno, vendar nikoli ne bomo samo gledali, da nas nekdo napada ali izziva. Verjetno bo še kar vroče, še pred poletjem.

Grega[Flaniger]: Torej se nam na Si1 še naprej obeta pestro dogajanje
Grega[Flaniger]: Kako pa bi kaj ocenil dogajanje na Si3?

ninja: Na s1 bo vedno pestro, ker nismo simcity igralci. Naše ODA pike so jasen dokaz, da svoje ofenzive ne hranimo doma. Na s3 pa ne vem veliko o dogajanju, ker nisem v vodstvu in niti si tega ne želim. Ne spremljam politike. Spremljam samo svoje območje, nadzorujem, vendar še ne vem, če bom dolgo vztrajal. Preveč naporno je igrati dva sveta, kljub temu, da na s3 ni veliko dela.

Grega[Flaniger]: Prioriteta je torej Si1?

ninja: Ja. Sigurno pa je več časa potrebnega za s1 kot s3. Tudi će bi bila prioriteta obrnjena.

Grega[Flaniger]: TMPja nisi veliko omenjal, pa bi rad slišal tvoje mnenje o njih(oziroma obrazložitev, zakaj misliš da so najboljši)

ninja: Po meni dostopnih informacijah so zelo dobri, ker se maloštevični upirajo velikemu Karaku. Nekateri res obvladajo, vendar so odlični posamezniki v vsakem plemenu. Težko bi sodil, kdo je v samem vrhu. Tudi število pik ne pomeni vsega, malo več ODA ODD, vendar to ni nujno da je nekdo najboljši. Tudi pri nas je veliko odličnih igralcev.

Grega[Flaniger]: Katere igralce v KOHu, poleg sebe, pa bi označil za najbolj zaslužne za to, da ste tam kjer ste?

ninja: Pohvalil bi vse naše igralce, ki so aktivni in igrajo s srcem in pri tem uživajo. Nekateri posamezniki se res trudijo, vsak ima določene prednosti, ki jih izkoriščamo. Ne morem navajati imen, ker lahko komu naredim krivico, če ga izpustim. So pa vsi tisti, ki so v vrhu po točkah v našem plemenu naredili veliko.Tu žal moram neupoštevati novih članov, vendar bodo svoj delež prinesli kmalu, v to sem prepričan.

Grega[Flaniger]: Bi si upal napovedati zmagovalca Si1? Bo to po tvojem mnenju katero izmed obtoječih plemen ali bomo po tvojem mnenju videli kakšno novo nastalo pleme?

ninja: Do prevlade določenega plemena je še daleč. V takšni sestavi bi se izoblikovali dve strani, klasična verzija sever in jug. Kdo bo zasedel več ozemlja in na koncu prevladal je nemogoče napovedat, vendar če bi v našem zavezništvu ohranili viskoko aktivnost igralcev in videli jasen cilj še naprej, potem bomo trd oreh za vsa ostala plemena, tako sedanja kot novo nastala. Novo pleme mora nastati na ruševinah sedanjih plemen, ker novi igralci iz obrobja bi res težko prevzeli pobudo in zavladali sredini planeta. Enostavno je preveč vasi in vojske.

Grega[Flaniger]: Bi za konec še kaj sporočil igralcem Vojne Plemen?

ninja: Ja. Sporočam vsem, da mi ni žal, da sem se prijavil v s1 in preveril slovensko verzijo. Nikoli nisem igral za točke, če sem že gledal statistiko, potem so bile to le ODA točke. Ofenzivna vojska je ustarjena, da umre. Prej ko umre, prej naredimo novo. Defenzivna vojska pa je naš adut. Brez nje ni plemena in ni uspešnega igralca. Na angleških serverjih sem imel drug nick. In še vedno sem prijavljen na w31. Imam 21 obrambnih vasi, 15 mio ODD in mi nihče ni mogel prav nič. Tudi s 400 vasmi so me napadali, pa so vse pošiljali v krematorije. Sem jih kuril na polno, kot doc33 na s1. Hočem le povedat, da če nekdo, ki je aktiven in zna igrat, ga je težko premagat, ker je veliko težje napadat kot pa se branit. Vojska je prva, še stopničko višje pa je veselje, ko odpreš vojno plemen in si v drugem svetu, kjer s pravimi prijatelji krojiš usodo sveta, usodo drugih in tudi svojo lastno usodo....Lep pozdrav v imenu KOH, ninja.

Grega[Flaniger]: No, hvala za tole in vso srečo na Si1 ter Si3

ninja: Hvala tudi tebi, uživaj in lep večer. ninja[/SPOIL]

Prijave za intervju po ZS-jih z imenom skype računa, da se tam domeniva za čas ter opraviva intervju.

Lep pozdrav Flaniger
 

DeletedUser

Guest
To že, mogoče je težava edino, da sem večino stvari že vedel, vsekakor pa zanimivo branje.

Tile intervjuji so res posrečeni, keep up the good work!
 

ninja

Member
Reaction score
0
naš 'novinar' me je presenetil, ima res talent, pohvalno

nisem pa mogel povedat vsega, kar bi on rad slišal, večino stvari pa je tako jasnih...na s3 končujem z igo ta vikend...se bom posvetil le s1

vesele praznike vsem
 

DeletedUser

Guest
(...Sem pa upal, da te obm morda v prihodnosti videl pri nas...)
 

DeletedUser

Guest
@P4ajo: verjamem da je večina vodij na Si1 že vse te stvari vedela, vendar pa je vseeno verjamem, da je bila vsaj ena stvar nova tudi zate. Sicer sem izvedel še nekaj stvari iz KOHa za katere mislim, da jih pozna le malekdo izven KOHa, vendar pa sem se odločil, da jih ne bom uporabil:eek:
 

DeletedUser

Guest
Vsekakor, se strinjam s tem, kar si povedal in kot sem povedal, mislim da je tako tale intervju, kot tudi ostali zelo dobri in jih je prijetno in zanimivo brati, ampak saj veš kako je z zainteresiranimi bralci (torej mano), nikoli jim ni dovolj.
 
Top