Vojna SPANK vs NUKE

NeverAgain

New Member
Reaction score
0
Dober dan!

Kot je že bil časopis objavljen, da vas malo seznani z dogodki na tem svetu (čeprav je pogovor zašel v drugo smer), se bom sedaj, po razpadu plemena NUKE potrudil in vojno opisal z moje perspektive. Tako da, če sem kaj napisal narobe, se oškodovancu globoko opravičujem, saj ne poznam celotne štorje. Upam da bo še kdo kaj napisal v to temo, dopolnil s svojimi pogledi na vojno.

Torej kot vse vojne, se je tudi tale začela z zamero. Podrobnosti sicer ne poznam, naš vodja mi je povedal svoje, vodstvo Nuka pa svoje. V glavnem, po tem, ko je punca ki igra na kobaridu zaradi zdravja končala z igro, so Nukovci prišli k nam, potem pa so se iz nekakšnih razlogov odločili obnovit pleme, SPANK pa z njim ni obnovil prejšnje diplomacije in začela se je vojna.

Začnimo z začetnim položajem. Mi smo imeli še od prej nekakšno diplomacijo z plemenom BASH, oni so se pa hitro povezali z Galci. Nuke je, če me spomin ne vara, imel nekje 20% več točk, kot SPANK, imeli so pa še podpleme in mi svojega. Bash je imel še nekaj manj pik kot mi, Galci pa njihova 3 podplemena, pa še nekej manj. Če bi seštevali pike, bi se tehtnica morala prevesiti na njihovo stran, ampak saj vemo da pike vojne ne zmagajo.

Zdej top 10 je bil na polno zapolnjen z Nukovci. Mislim da so bli celo Mathias, Pepelka 123, Lionheart, Diablos in Flagellum vsi top8? Pač ja, imeli so najbolj razvite igralce z večimi vasmi. Jst pa sem bil ravno na fronti, obkrožen z Flagellumom in Diablosom...

Najprej je trajalo 24 urno premirje. Takoj po tem, sem jst dobil to čast, da sem prvi lahko ponoblal vas nasprotne strani. Šlo se je za majhno vasico nekje na severu fronte, branil jo je igralec Nord. Deffa notri ni bilo preveliko, mislim da je en moj nuke + train zadostoval za hiter prevzem. Ampak kaj ko sem potem ko sem vas dobil, videl na pregledu da vasice nimam. Pogledam pod poročila in lej. Vas so renoblali nekaj sekundic po tem, ko sem jo jst prevzel. Ja šment, tedaj se je vključil Leons, ter probal renoblat. Preden je pršu napad so taktično zbili lojalnost pod 20, ter samo lepo backtajmali njegov napad, ter renoblali. Jaz sem na tej točki že malo izgubil upanje, ampak Spinel se ni dal, ter ukazal je še en renoble. In res, napadem, padem v isto past kot Leons, AMPAK njihov renoble zbije iz 25 samo na 2 lojalnost. Vas je ostala moja. (Na tej točki sem se spomnil da sem pozabil povedat. Okrepitve se po nastavitvah da pošiljat samo soplemenjakom, torej samo ko je vas tvoja. Tako da ko enkrat vas prevzameš maš ogromno prednost). Zdej sem vidu da hodi še na tono okrepitev iz celega zaledja nuka not, tako da je mogla vas ostat do polnoči moja. Tudi sam sem poslal okrepitve not. Kmalu je probal Nord vas renoblat, ampak sem tudi sam poslal noble, da pridejo tik za njegovimi, tako da sem lahko taktično backtajmal njegov off, mu ga pobil, ter obdržal vas do polnoči, ter jo nabildal z ene 40k deffa, tako da je vasica ostala moja. Naj tudi poudarim da sem isti dan za 100 enot (9500 proti 9400) ukradel Flagellumu napadalca dneva, tko da sem še eno vasico ruknu ob 23:59. Ups :p

Potek na Tw-stats: http://prntscr.com/7vr6ip

Zdej je bila prva vas prevzeta v vojni naša, ter upali smo, da bo to dalo moralo našim soplemenjakom. Ampak še preden smo mi uspeli narediti akcijo na Nuke, so jo že oni na nas.
http://prntscr.com/7vr802
V akciji so nam uspeli pobrat 7 vasi, od tega smo dve uspeli takoj renoblat. Videlo se je, da je bilo to čista njihova zmaga, ampak šel jim je skoraj vsa off (baje), saj smo imeli v polovici teh vasi bunkerje. Vsekakor odlična poteza s strani Nuka in čestitke za lepo akcijo. Ampak že takoj naslednji dan, je bila pripravljena naša offenziva na Nuke.

http://prntscr.com/7vr9bx
V enem samem dnevu, smo z združinimi močni Bash in Spank napadli Nuke in okupirali kar 13 vasi (4 od teh jim je uspelo renoblat). Akcijo je natančno preračunal, ter organiziral naš Domen, ter poskrbel, da se je Nuke prehitro veselil zmage prejšnjega dne, ter plačal visoko ceno za to napako. Največ napadov smo taktično usmerili na igralca Diablos, ki je biu takrat eden izmed dveh vodij Nuka. Akcija je bila uspešna tudi z moje strani, saj sem V zameno za dva off nuka in pol potolkel ceu bunker deffa, ter pobral Diablosu eno vas. Od tukaj pa je šlo z Nukom le navzdol, ter začele so se notranje težave.

Ne spomnim se vrstnega reda težav, ampak vem da naj bi se na neki točki začela Pepelka 123 in Mathias kao združevat in Mathias je fasal ban. Nato pa smo naredili še eno akcijo na Pepelko (Tudi sam sem lepo eno vas zavzel, ter kasneje še renoble ubranil), ter kmalu je zapustila Nuke. Bash pa so takrat pridno tepli Lionhearta, tako da v bistvu od vseh iz Nuke na vrhu lestvice, ki so kraljevali že preveč časa, se je samo še Flagellum obdržal.

Ko pa je Pepelka odšla iz Nuka, je le ta začel razpadat. Igralci so ga zapuščali, ter se začeli združevat v manjša plemena, ter se skupaj odločili počakat na usodni dan. Ravno 2 dni nazaj pa se je Nuke razpustil, ter odločili smo se končati začeno, ter probali pospravit še Flagelluma, ampak se ni odločil niti braniti, saj je najbrž videl, da je ta konec neizbežen.
http://prntscr.com/7vrdpy - V treh dneh.

To je to z moje strani, čestitam Spanku in Bashu za zmago nad Nukom, ter želim svojim soplemenjakom in zaveznikom še zmago proti vsem štirim plemenom Galcev. Bitka se že odvija :)

Torej upam da sem naredil čimmanj napak, da nisem kje zakrivil kake neresnice, ter da je komu od vas bilo branje prijetno. Vseeno pa vsa čast Nuku za dobro bitko, bojevanje do zadnjega ter najbolj iskreno se zahvaljujem za poštenost (mislim da ni bilo nekih krivic po začetku vojne na nobeni strani).

Lp, NeverAgain
 
Last edited:

DeletedUser

Guest
Bistveno je da je NUKE razpadel in izgubil vojno zaradi mentalitete in šibkega karakterja nekaterih ljudi. Drugače pa sam potek vojne, izjemno opisan. :)
 

Pixieee

New Member
Reaction score
0
Lepo napisano, rad bi samo dodal, da v točkah nismo bili pred vami, saj smo bili enaki. Po drugi strani ste pa vi imeli Bash ki so zelo dobro pleme in v skupnem pritisku nismo uspeli držati 2 fronti vsako na svoji strani... Nekateri smo se borili, drugi pa zaradi pomanjklivosti v znanju, tudi osnovnem niso prispevali ničesar, kljub točkam ki so jih imeli v tistem trenutku za top 5 na lestvici. Verjetno je to vrzok da se je končalo prehitro.

V vsakem primeru, pa si zaslužite čestitke za zmago, trudil sem se na fronti ampak ste bili premočni, moja obramba pa preprosto predaleč vstran in tako smo se igrali igrico renoblanja na moji vasici, dokler kot si napisal me ni lojalnost "pohecala". Kontaktiral sem tudi galce za pomoč ampak kaj hitro ugotovil da oni niso zainteresirani za kakršno koli napadanje....
v vsakem primeru je bil svet dober, spoznal sem nekaj novih odličnoh ogralcev in obnovil stike z nekateri starimi mački.

Še enkrat čestitam za zmago

Lp Alen(nord)
 

woley837

Member
Reaction score
0
rad bi samo dodal, da v točkah nismo bili pred vami, saj smo bili enaki. Po drugi strani ste pa vi imeli Bash ki so zelo dobro pleme in v skupnem pritisku nismo uspeli držati 2 fronti vsako na svoji strani... Nekateri smo se borili, drugi pa zaradi pomanjklivosti v znanju, tudi osnovnem niso prispevali ničesar, kljub točkam ki so jih imeli v tistem trenutku za top 5 na lestvici

moja obramba pa preprosto predaleč vstran in tako smo se igrali igrico renoblanja na moji vasici, dokler kot si napisal me ni lojalnost "pohecala". Kontaktiral sem tudi galce za pomoč ampak kaj hitro ugotovil da oni niso zainteresirani za kakršno koli napadanje....

excuses, excuses, excuses
 
Top