Vprašanja o enotah!

Grobi

Forum administrator
Reaction score
0
V tej temi lahko zastavite vsa vprašanja o enotah in napadih. Preden vprašate si preberite spodnji vodič!

Kje lahko pregledam trenutno stanje mojih enot in kje jih lahko odpokličem?
To lahko storite v zbirališču. Zbirališče je osrednji prostor tvojih bojevnikov. In prostor od koder jim poveljuješ. Od tu jih pošlješ v boj ali pa ta ukaz prekličeš v roku desetih minut.
Ko kliknete na "enote" vidite vse enote, nastanjene v vseh vaseh ter enote iz drugih vasi, ki so samo nastanjene v teh vaseh.

Kje lahko izurim enote?
Svoje prve enote lahko izurite v vojašnici. Za vojašnico potrebujete mestno hišo na stopnji 3.
Najprej boste lahko urili le sulice, če želite uriti tudi druge enote boste potrebovali tudi kovača in druge stavbe, kot na primer konjušnico in delavnico. Tukaj boste našli seznam vseh enot in njihove zahteve.Kako lahko napadam?
Ko boste izurili nekaj enot, boste lahko začeli napadati druge igralce. Pojdite na karto in si izberite vas. Nato kliknite "pošlji enoto". Pomembno je, da ne pozabite, da ima vsaka vas osnovno obrambo in lahko tudi obrambne vojake.
Vsaka enota ima drugačne lastnosti. To pomeni, da so nekatere boljše v napadu, druge pa v obrambi.

Kako lahko pošljem okrepitve?
Pogosto se zgodi, da tvoj prijatelj ali zaveznik potrebuje pomoč. Takrat mu lahko pomagaš s surovinami, ali vojsko. Da mu pošlješ okrepitve, greš v zbirališče, kjer vneseš koordinate in število enot, ki jih želiš poslati, nato pa to potrdiš z gumbom "Okrepi" in potem še "ok".
Ko so tvoje enote napadene v drugi vasi, dobite poročilo, koliko enot ste zgubili. Ko vaše enote v neki vasi niso več potrebne, jih lahko pokličete nazaj domov. Kliknite na "zbirališče" in potem "enote" tam izberete število enot, ki jih želite poslati domov.

Kaj je paladin?
Vsak igralec ima lahko enega paladina. Za urjenje paladina morate klikniti na kip. Svojega paladina lahko tudi preimenujete. Če paladin umre, lahko takoj določite novega.

Paladin je na začetku igre lahko v veliko pomoč, saj lahko nosi relativno veliko surovin in zelo zniža izgube. Paladin je tudi zelo dobra obramba. Najbolj efektiven je, ko veliko prijateljev v obrambo pošlje tudi paladina. S tako obrambo so izgube lahko zelo majhne. Bonusi se seštevajo, če imajo različni paladini različna orožja, če ima več paladinov isto orožje, se ti bonusi ne seštevajo.

V kasnejši igri se vloga paladina spremeni, ampak ne postane manj pomembna, saj paladin pohitri počasne obrambne enote. Obramba, ki jo pošljete skupaj s paladinom, hodi z njegovo hitrostjo. Tako mečevalci hodijo dvakrat hitreje, kot bi hodili sami. Ko postavite več spomenikov, lahko premikate paladina med vasmi.

Tukaj lahko najdete seznam orožji.

Kako izurim poglavarja?
Za urjenje poglavarja morate najprej zadostiti pogojem. To pomeni, da morate mestno hišo in kovača razviti do stopnje 20, tržnico pa do stopnje 10, ko izgradite vse to, se lahko lotite akademije. Sedaj vas do Poglavarja loči le še dovolj surovin in prostih mest v kmetiji.
Število poglavarjev, ki jih lahko izurite, je odvisno od števila zlatnikov, ki ste jih skovali. Zlatnike lahko kujete v akademiji. Prvi poglavar stane le en zlatnik. Drugi stane 2 več torej skupno 3 zlatnike. Tretji stane dodatne 3, torej skupno 6 zlatnikov, in tako naprej. Zlatniki niso izgubljeni ali porabljeni, tudi če vas ali poglavarja izgubite. Skovani so globalno, zato jih ne potrebujete niti pošiljati v druge vasi.
Zlatniki le izpolnejo pogoje za urjenje poglavarja, zanj je še vedno potrebno plačati.

Cena zlatnikov je 28.000
30.000
25.000


Koristne povezave:

- Pomoč
- Seznam že sastavljenih vprašanj
- Bojni sistem
 

GasaDasa

Guest
uau, pridn. :)

kako je pa z zlatniki, če si bil prisiljen začeti znova, vendar z istim računom. torej mi zlatniki ostanejo?

*po potrebi briši*
 
Last edited by a moderator:

GasaDasa

Guest
čeprou, je isti account?

kaj pa če ti zavzamejo samo tista mesta kjer imaš akademijo? jih pol tud zgubiš?

če se prou spomnim, jih nisem.
 

Sasuke..

Member
Reaction score
0


Ne, potem jih ne.

Edit: Samo malo, torej govoriš v primeru, da so ti zavzeli vse vasi, ki so imele akademijo in so ti ostale vasi brez akademije? V tem primeru nisem prepričan.

Če pa začneš znova, torej kliknest Restart, pa jih izgubiš.
 

AtaSmrk

Guest

Edit: Samo malo, torej govoriš v primeru, da so ti zavzeli vse vasi, ki so imele akademijo in so ti ostale vasi brez akademije? V tem primeru nisem prepričan.
Kovanci ti ostanejo. Tudi če ti čisto vse vasi prevzamejo in dobiš tisto okno za ustanovitev naselja... ko to naselje zgradiš do akademije se ti bojo pokazali vsi kovanci, ki si jih naredil do takrat, ko so ti prevzeli zadnjo akademijo.
 

GasaDasa

Guest
Kovanci ti ostanejo. Tudi če ti čisto vse vasi prevzamejo in dobiš tisto okno za ustanovitev naselja... ko to naselje zgradiš do akademije se ti bojo pokazali vsi kovanci, ki si jih naredil do takrat, ko so ti prevzeli zadnjo akademijo.
JUUUUUHHUUUUU.

to bo hitr štart, sam še akademijo morm postaut. :):):)
 

GasaDasa

Guest
:( ej, sej so oni mene tepl, zdej sm pa 109 v ODD, pa 149 skupno.

za odgovor pa hvala, me je zelo razveselilo. :D:D:D
 

GasaDasa

Guest
še eni popravki so potrebni - nova imena paladinovih orožij:
Karlova zvezda danica - sedaj je Karlov buzdovan
Železo Vasca da Gama - sedaj je Vascovo žezlo
 

AMANDA.T

Guest
Pomoč teški konjenik

ali je teški konjenik boljši v napadu in obrambi kot suličarji pa mečevalci in ostalo koliko je razmerje
 

AMANDA.T

Guest
mislim praktično napeimer da me napade 100 sekirc jaz pa imam 10 teških konjenikov a bom zmagal
 

gistro

Member
Reaction score
0
uporabi simulator:

Zbirališče > Simulator > vnesi podatke (srečo vedno daj +25 za nasprotno stran)
 

GasaDasa

Guest
Če pa začneš znova, torej kliknest Restart, pa jih izgubiš.
preverjeno, res je. zlatniki ti izginejo, če ti zasedejo vse vasi in pričneš novo igro.
 

GasaDasa

Guest
še eno vprašanje: nekje sem zasledil, da imajo vsa, razen teleskopa, tudi obrambeni bonus. ali ima tudi buzdovan? piše nič o tem...
Karlova zvezda danica (Karlov Buzdovan) – Poveča napadalno moč tvojih ovnov za 100%. In zid je močneje poškodovan tudi v prvi napadalni fazi.