Svet 16

DeletedUser

Guest
Pozdravljeni,

malo neokusno je tukaj povdarjati klasičnost nastavitev za S16 - hkrati pa v nastavitvah pustit vse "trženjske pritikline", ki so prišle z zadnjimi svetovi in se z njimi da služiti.
Tako so ostale zastave, ker se jih da kupiti (tistih nagradnih/pridobljenih z odličji, očitno ne bo), še vedno si lahko zvišamo proizvodnjo surovin, še vedno lahko prepolovimo gradnjo in po novem celo trgujemo s premiumom (klasičnih ponudb - surovina za surovino je vedno manj) .....

Res je govora o klasiki - samo kakšni? :confused:
 

Mescalero

Member
Reaction score
0
To pa res, v bistvu s to ni nikakršen občutek klasike, morali bi odstraniti vse funkcije, ki z denarjem - premuim točkami vplivajo na rast v igri.
 

DeletedUser

Guest
Pozdravljeni

Razumem vaše razmišljanje in verjetno ga tudi vsi ostali člani podpore. Ne vem pa, če niste morda vi pozabili, da je Innogames podjetje, ki prodaja možnost igranja njihovih iger. Kljub temu pa imate (imamo) možnost igranja, ne da bi plačali en sam cent. Nikomur ni treba kupiti igre, plačati članarine ali kaj podobnega. Z nakupom PT si samo olajšate igranje, premium račun vam močno pomaga, ni pa nujen. Nakup PT je vaša odločitev, v katero vas nihče ne sili.
Pa še glede trgovanja premium - surovine. Innogames pri tem nima nič... igralci trgujejo med seboj , če ne bi bilo ponudnikov, tudi kupci ne bi mogli kupovat. Vi prodajate in vi kupujete.

Lep dan
 

Mescalero

Member
Reaction score
0
Jaz sem predvsem misli tiste nakupe, s katerimi prepolavljaš, trguješ z vaškim trgovcem, s premium točkami dvigaš pridelek surovin itn... To pa gre innogamesu v žep - no, če je poln žep tako pomemben, zakaj pa ne predlagate innogamesu naprimer en takšen svet, ki bi se ga lahko udeležil samo tisti, ki bi plačal in uporabljal premium račun (innogames tako dobi svoje), vse ostale biznis finte, ki sem jih na začetku omenil, pa bi ukinili. Prepričan sem, da bi se veliko igralcev želelo pomeriti na takem svetu, ki bi bil zares pošten - premium za igranje plačamo vsi igralci enako, potem pa nič več plačevanja in prepolavljanja in... in... in... Ker ne mi rečt, da če zabijem v te finte 10000 premium točk mesečno, da se to ne pozna kot prednost pri igranju?
 

DeletedUser

Guest
dobili namig Egon Mali , prepričan, da ni "potrebna" , ampak , da v celoti odvisna od vaših ciljev . Če ste srečni, da bi hodili po vsem svetu vsako igraš potem ja , pojdi naprej in ne uporabljajte premijo. Če nikoli ne nameravajo upravljati več vasi , in če vam ni mar za učinkovito kmetiji , nato pa prepričan , da ne kupujejo premijo. Kot je za innogames nima zveze z igralci s trgovinskimi sredstvi za premije , samo zato, ker ino ne pomeni, da denar neposredno iz njega , ne pomeni, da to ni zaradi INNO . Trgovanje vir za premije se uporabljajo v nasprotju s pravili po pravilu 8 , zdaj pa je olajšano z igro in spodbujati. ( Opogumljal , ker si ne morejo izločijo premijske ponudbe , in so pogostotop ko razvrščaš po razmerju . ) To je bil dodan kot način izdelave P2W zdi bolj pravičen , ki ga omogoča ljudem, da bi se sredstva v zameno za nagrade , ki bi sicer inaccessable z njimi. To omogoča ljudem, ki običajno ne bi porabili premijo , da preživijo premijo , in tisti, ki so že naredil , zdaj lahko preživijo celo več.

Ta vrsta stvari je smešno pogosta danes, tako da vam ne bi bilo treba , da bi poskušali braniti INNO . To je normalno .

[spoil=English if that translation is too poor]Get a clue egon mali, sure it's not "necessary", but that depends entirely on your goals. If you are happy to be walked all over every world you play then yes, go ahead and don't use premium. If you never intend to manage multiple villages, and if you don't care to farm effectively, then sure, don't buy premium. As for innogames having nothing to with with players trading resources for premium, just because inno does not make money directly from it, doesn't mean that it isn't because of inno. Resource trading for premium used to be against the rules as per rule 8, but now it is facilitated by the game and encouraged. (Encouraged because you cannot filter out premium offers, and they are often the top when sorting by ratio.) It was added as a way of making p2w seem more fair by allowing people to give up resources in return for bonuses that would otherwise be inaccessable to them. It allows people who wouldn't normally spend premium to spend premium, and those who already did, can now spend even more.

This kind of thing is ridiculously common nowadays, so you shouldn't need to try to defend inno. It's normal. [/spoil]
 
Last edited by a moderator:

DeletedUser

Guest
Se zdi, da sem bila narobe razumljena - moj očitek gre predvsem na to - kako je neokusno kar naprej sklicevat se na klasiko, če pa ste v igri pustili tudi zadeve, ki so zadnji modni super hit premiuma - daleč od klasičnega/prvotnega premium paketa.


Recimo bobu bob in se preprosto ne sklicujte več na klasiko - in ne govorite da bi "To naj bi bil svet, kakršni so bili včasih" - če to v tej tržni ekonomiji ni več možno ali pa Innogamesu ni v interesu - kar je razumljivo.

Edina klasika, ki jo jaz tukaj vidim - je ta vaš odgovor, ki ga tako zelo radi servirate in povdarjate, da gre za odnos prodajalca in kupca in pa svobodne volje kupca o porabi lastnih sredstev ... in pa seveda nikoli ne pozabite povdariti, da pa je igra v osnovi brezplačna ...


Ampak - da se vrnem k bistvu oz. k povodu za moj prvi post.

Zatorej - če to le ni čista klasika - ampak nastavitve kot nastavitve, ki zgolj skušajo spominjat na klasiko - pol tudi ne vem zakaj ne bi ugodili igralcem in jim/nam dali priljubljena dnevna odličja?

In če je tržna naravnanost Innogames logična vsem, pol naj bo vam/podpori na .si in pa tudi njim/Innogames, logično tudi naše veselje pri "zbiranju skavtskih našitkov", kot ste jih posmehljivo poimenovali.

Mar hočete povedat - da se zmagovalci S16 - pa samo 10 jih bo - po dolgotrajni igri - ne bodo mogli pohvalit niti z odličji ???
Pa daleč od tega, da bi odličja bila cilj te igre - ampak igralcem pač veliko pomenijo. Če bo tako ostalo - bo to res absurd.
 

vojak00

Member
Reaction score
0
Vsekakor se strinjam z mamamato:).....prava klasika je brez PP....pač tko so se odločili....BEEER ma itak z podporo vse dogovorjeno kot pravijo...je pa res kar pravi M.

To ni to:)
 
Last edited by a moderator:

DeletedUser

Guest
kako je neokusno kar naprej sklicevat se na klasiko
Res je spoštovana mamato, sploh ker sem to omenil prvič

Edina klasika, ki jo jaz tukaj vidim - je ta vaš odgovor, ki ga tako zelo radi servirate in povdarjate, da gre za odnos prodajalca in kupca in pa svobodne volje kupca o porabi lastnih sredstev ... in pa seveda nikoli ne pozabite povdariti, da pa je igra v osnovi brezplačna ...
In kaj v tem odgovoru ni res? In mar ni res, da je to ena redkih stvari, ki jo lahko dobiš zastonj in to na pošten način?

če to le ni čista klasika - ampak nastavitve kot nastavitve, ki zgolj skušajo spominjat na klasiko - pol tudi ne vem zakaj ne bi ugodili igralcem in jim/nam dali priljubljena dnevna odličja?
Tu imate popolnoma prav... to so zgolj nastavitve, ki spominjajo na klasiko... klasične igre in igralcev žal ne moremo priskrbeti. Dnevnih odličij enostavno ni, ob predstavitvi sveta se nihče ni pritoževal nad tem... osebno tudi do začetka te debate nisem vedel da jih ni, ker mi (večina njih) nič ne pomenijo.. in ne, nisem jih posmehljivo imenoval skavtski našitki.. to sem mislil povsem resno.

Mar hočete povedat - da se zmagovalci S16 - pa samo 10 jih bo - po dolgotrajni igri - ne bodo mogli pohvalit niti z odličji ???
Zmagovalci SI16 - v resnici jih bo bliže 30 kot 10, saj solo računov v vrhu ni že nekaj svetov - se bodo po dolgotrajni igri lahko pohvalili z največjim dosežkom - DA JE NJIHOVO PLEME OSVOJILO SVET. In to bi moralo pomeniti več kot priznanje da uporabljaš najboljša skripta za farmanje, ali umetno povečuješ svoje napadalne in obrambne točke z napadi sam nase. (In preden se spet razjezite NISEM rekel da to počnete vi, verjetno pa poznate igralce, ki so v preteklosti to počeli)

Kot sami veste, na nastavitve nimam vpliva, niti ne vem, če je možno nastavitve sveta spreminjat sredi igre.., bom pa na vaše želje opozoril tiste, ki morda lahko kaj storijo.

Lep dan
 

vojak00

Member
Reaction score
0
Bla bla bla .....20 minut....Egon potem povprašaj tiste, ki morda kaj postorijo...sam si ugotovil kot si napisal da ni to ravno klasika:)

Torej kaj boš naredil....20 minut za vsemogočno podporo, ki za nekatere svero ščiti BEER.


Here we go again .... čakam:)
 
Last edited by a moderator:

DeletedUser

Guest
S16 se vseskozi najavlja kot prvi slovenski klasični svet - ti si ta opis mogoče tukaj res uporabil prvič - ampak v temi in na način, ki je vsaj mene ziritiral in sem se pač "morala" oglasit.

V najavi nastavitev za S16 je pisalo takole:
http://forum.vojnaplemen.si/showthread.php?3575-Svet-16-odpira-svoja-vrata

Za odličja je torej pisalo da bodo - zatorej te čisto razumem, da te je presenetilo, ko si tukaj zvedel, da jih ne bo :D
Čeprav odgovor zakaj jih ne bo - pa si nam, sklicajoč se na klasiko, podal :)
Zmeda - ni kaj.
Najavljene so bile (zato se tudi nihče ni pritožil ali pa obregnil v najavljene nastavitve) - tako da mogoče bi pa res tisti, ki pa morda lahko kaj naredijo - pa res naredijo nekaj - sploh - da bo v skladu z najavljeno nastavitvijo - pa lepo prosim - ne se zdaj sklicevat na tisti famozni stavek spodaj - Do pričetka se lahko nastavitve še spremenijo! in dat vedet, da so se ravno v tej točki pa morale spremenit ali pa da je bilo govora zgolj o splošnih in ne o dnevnih odličjih.

Pa da ne bi mislil - tudi meni odličja ne pomenijo veliko - sem pa vesela, ko ga dobim. Vem pa, da veliki večini igralcev veliko pomenijo. To kako pridejo do njih - verjetno je več načinov - ampak vsak pri sebi ve kako si jih je prislužil in ali si jih je zaslužil. So motivacijski/tekmovalen element in pa tudi pokazatelj moči/aktivnosti/dosežkov/zaslug ... in kakorkoli obrneš - ne glede na to koliko igralcev bo v ozadju zmagovalnih računov - zmagalo jih bo le 10 in teh 10 si bo zaslužilo biti okrašenih. Pa če bodo te svoje okrase še kdaj pokazali ali pa ne.
Res pa je - da bi se v primeru nagradnih zastav na račun odličij z zastavami res lepo podkrepilo samo teh 10 računov - ampak vsi tisti, ki bodo delali za te račune bodo to z veseljem storili, ker se preprosto radi žrtvujejo za svoje pleme, mar ne :p
 
Last edited by a moderator:

DeletedUser

Guest
Za odličja je torej pisalo da bodo - zatorej te čisto razumem, da te je presenetilo, ko si tukaj zvedel, da jih ne bo
Čeprav odgovor zakaj jih ne bo - pa si nam, sklicajoč se na klasiko, podal

Še enkrat priznam, da nisem vedel, da odličij ni... in ko sem izvedel, da jih ni, je bil vsaj zame to edini logični odgovor... ker jih tudi v začetku TW ni bilo.

ampak vsi tisti, ki bodo delali za te račune bodo to z veseljem storili, ker se preprosto radi žrtvujejo za svoje pleme,
No glede tega imava pa različno mnenje...pa ti bom verjel, da morda res obstajajo tudi takšni :cool:
 

DeletedUser

Guest
Hmm, mnenja sva istega - se zdi, da ti je ušla moja ironija v tem zadnjem stavku ;)
 

vojak00

Member
Reaction score
0
Bla bla bla ............odgovorov ni:)....so pa ostali dvomi ...hahaha...dej nehi....škoda teksta za to tu pisat:)
 
Last edited by a moderator:

vuki

Member
Reaction score
0
egon,..... klasične igre in igralcev žal ne moremo priskrbeti,......

igre mogoče res ne ampak igralcev je veliko ki bi igrali brez premiuma. Mislim pa če bi vsake toliko časa bil en tak klasičen svet nekaterim na razpolago, da tisti drugi zaradi tega nebi propadli,....
 

nikname

Member
Reaction score
0
lahko se pa igralci dogovorimo da ne kurimo premium pik
račune bo pregledovalo pleme beer sej oni itak imajo vpogled v vse
če bo kdo kuril pp pa mu kustus račun uniči in je stvar rešena:D:D:D:D:D:D:D:D
 

DeletedUser

Guest
Še enkrat priznam, da nisem vedel, da odličij ni... in ko sem izvedel, da jih ni, je bil vsaj zame to edini logični odgovor... ker jih tudi v začetku TW ni bilo.


No glede tega imava pa različno mnenje...pa ti bom verjel, da morda res obstajajo tudi takšni :cool:


ej to ti je supr moderator ,da ne ve za pravila,.......
 

DeletedUser

Guest
ej to ti je supr moderator ,da ne ve za pravila,.......

Pozdravljeni

Nekajkrat sem vam že razložil, ko bom imel dovolj časa, pa vam bom še narisal JAZ SEM FORUM MODERATOR IN NE IN-GAME MODERATOR
Pa saj vem, da ne poznate razlike..
Lep dan
 

-Nasikanc-

Member
Reaction score
0
hmm...dnevna odličja se vedno prikažejo po 3-4 tednih ni še prepozno. nevem zakaj podpora ne naredi enkrat tako da bi igralci odločali. Naj naredijo anketo anketo in pošljejo po svetu 16 sporočilo naj glasujemo za dnevna odličja. Enostavno bi tako igralci odločili kaj bi bilo, po tednu dni bi pogledali rezultate in naredili to kar je bilo izglasovano.

lp
 
Top